jueves, 4 de enero de 2018

5 Aliments per reduir l´inflor

El Nadal és una época especial on tendim a menjar i beure en excés durant les celebracions. Està molt generalitzat en la població l'aument de pes brusc durant aquest període, així com la inflamació abdominal i la sensació d'empatx.

Des Entre Tarongers hem seleccionat alguns aliments que poden ajudar a reduir aquesta molesta inflamació i a recuperar l'equilibri físic.



Cúrcuma


La cúrcuma conté compostos amb propietats medicinals denominats curcuminoides, dels quals la curcumina és el més important.
La curcumina és un agent biològicament actiu que posseeix potents propietats antiinflamatòries i antioxidants.






Té Verd


El te verd conté quercitina i rutina, dos tipus de flavonoides, rics en propietats antioxidants, antiespasmódicas i antiinflamatòries.




Gingebre


Conté propietats que redueixen la sínstesis de prostaglandines (produeixen vasodilatació i dolor). A més, prendre habitualment gingebre ajuda a millorar la composició de la flora intestinal i ajuda a evitar les putrefaccions intestinals responsables de la inflamació abdominal i el meteorisme. (Recomanable acompanyar amb probiòtics)





Ceba

La ceba, tal com el té verd,
també conté el flavonoide querticina, que millora els estats inflamatoris de l´intestí.



Bròcoli


El bròcoli és ric en quantitat de nutrients essencials per al nostre organisme, conté principalment: Vitamina C, A (sobretot betacarotè), àcid fòlic, calci, fibra ...
Així doncs destaca per ser un aliment calmant, laxant i diürètic, a més d´antiinflamatori i antioxidant.





La natura ens brinda amb infinitat d'aliments rics en propietats antiinflamatòries i beneficioses per a la nostra salut.
Tan sols hem escollit aquestes 5 com a mostra d'això.

A més a més, són aliments fàcilment assequibles i que es poden incloure en els hàbits diaris de la nostra cuina sense cap dificultat.

De la mateixa manera hi ha alguns factors externs a l'alimentació que s'han de tenir en compte:


- El nostre cos i el nostre metabolisme canvien amb el temps. És freqüent, per exemple, que un aliment que abans ens parava bè, de sobte, comence a donar-nos problemes. Això demostra que és molt important estar atents de quins aliments ens van bé i quins no; ja que cada persona és un món i les mateixes tècniques no serveixen per a tothom.

- Hi ha aliments que afavoreixen l´inflamació i el greix al ventre i aquests són els que s'haurien d'anar restringint a mesura que fora possible.
 

És recomanable optar sempre per aliments frescos abans que per el menjar congelat o industrial.

- També hem de ser conscients dels canvis hormonals (sobretot en dones ), que tendeixen a inflamar-nos i a afavorir la retenció de líquids.


Després de les festivitats és convenient fer una selecció idònia d'aliments per compensar els excessos i recuperar la normalitat de les bons costums alimentàries.

Recordeu que portar una dieta equilibrada, gestionar correctament les emocions i fer un poquet d'esport és fonamental per aconseguir una millor qualitat de vida.


         ¡¡FELIÇ ANY NOU!!




Autor: Regina Doménech.
Fuente:
https://mejorconsalud.com
https://nutricionsinmas.com
https://www.natursan.net
https://www.botanical-online.com
http://www.naturarla.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario