sábado, 18 de noviembre de 2017

E-ADDITIUS

Additius alimentaris, a tots ens sonen i tots hem vist en les etiquetes els famosos "números E", però, sabem què són?





Els
additius alimentaris són substàncies que s'afegeixen als aliments amb un propòsit tecnològic, en les diferents etapes de la seua fabricació, transport o emmagatzematge.
En origen molts eren naturals, però amb l'arribada de la producció massiva la gran majoria han passat a estar sintetitzats químicament (inclosos aquells que eren naturals).

N´hi ha 27 classes diferents d'additius en funció de les seues propietats, i tots estan llistats en les etiquetes pel seu nom o pel "número E" seguit d'un codi pel qual són autoritzats.








Qui o què els autoritza?



A Espanya, están baix la supervisió de dos organismes europeus principalment:

  •      SCF "Comitè Científic de l'Alimentació Humana"
  •      EFSA "Autoritat Europea de Seguretat Alimentària"



Són perillosos els additius alimentaris?
              



                            



A la Unió Europea només figuren aptes aquells additius que s'han considerat segurs, des de la seua procedència i fabricació, com el seu consum marcat per una dosi específica (IDA, ingesta diària específica).

D'altra banda
, hi ha moltes opinions sobre aquest tema. Des de les que demonitzen l´ús i consum d'additius; com els que opinen que "si els additius estan aprovats és perquè no fan mal"; i aquells que els és totalment indiferent.

Cadascú
té la seua opinió, nosaltres no volem entrar en debat, simplement informar un poquet més sobre els additius alimentaris.


Com aportació, us deixem aquest enllaç on des de casa, al carrer, al supermercat ... on surta, podeu consultar els additius que veieu a les etiquetes.
En aquest enllaç trobareu llistats tots els additius, aquells considerats com a perjudicials i, a més, una llista específica d'additius d'origen NO animal, molt útil per a vegetarians i vegans.

punxa açí
  ⬇⬇⬇⬇

Guia pràctica d'additius alimentaris perjudicials o nocius




Autor: Regina Doménech

Font d´imatges: https://culturacientifica.com/evento/2017/01/16/la-dosis-importa-quimiofobia-numeros-e-homeopatia/
http://nutry.es/son-peligrosos-los-aditivos-alimentarios/
http://www.vitaminfix.com/think/gm-foods-and-what-gmos-mean-to-your-body/#.WhAJj4hrxPZ

No hay comentarios:

Publicar un comentario